Esthetische tandheelkunde

Een mooi gebit

Naast het goed functioneren van uw gebit speelt esthetiek een steeds grotere rol. Wat is er mooier dan een gaaf en natuurlijk ogend gebit? Door de nieuwste technieken kan uw zelfvertrouwen worden vergroot. Kunst is niet meer van echt te onderscheiden. U kunt weer spontaan lachen met een mooi gebit. Onder esthetische tandheelkunde vallen onder andere facings, kronen, het bleken van tanden en orthodontie.

Facings

Facings maken het mogelijk om onvolkomenheden van uw tand te corrigeren door middel van een porseleinen schildje dat op de tand wordt geplaatst. Stoort u zich aan het spleetje tussen uw tanden of aan de afwijkende kleur of vorm? Facings maken het mogelijk om dit te corrigeren. Een facing is een schildje dat voor de tand wordt geplaatst. De kleur en de vorm van de facing wordt door u in overleg met de tandtechnicus bepaald.

Klik hier voor meer informatie.

Kronen

Als er bijvoorbeeld een groot stuk tand of kies is afgebroken, kan een kroon de oorspronkelijke vorm en functie van een tand vervangen.

Klik hier voor meer informatie.

Bleken van tanden en/of kiezen

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de ’thuisbleek” methode.

Dit geeft hetzelfde effect als bleken aan de stoel met b.v. een laser.

Er worden afdrukken van uw gebit gemaakt waarna de technieker een bleekbitje vervaardigd. u krijgt een paar bleekspuitjes mee. Thuis vult u het bleekbitje met de gel die in het spuitje zit. Door het bitje enige tijd te dragen worden langzaam de tanden één tot twee tinten lichter.